Appelstrudel

In de herfst, met al die appelen in de voorraad , wordt hier vooral appeltaart gebakken. Op facebook werd ik geïnspireerd door een foto van een soort van apfelstrudel. Ik heb mijn eigen deeg gemaakt en het resultaat is zo heerlijk dat ik iedere dag weer een nieuwe moet maken.

Dit recept is suikervrij en glutenarm (speltmeel bevat wel gluten hoewel veel minder dan tarwe). Voor de veganistische versie kan de boter vervangen worden door margarine of olie. Het bestrijken met ei kun je weglaten of vervangen door soyamelk of soyaroom.

Ingrediënten:

* ± 1 kilo appelen in blokjes gesneden
* een hand rozijnen
* sap van een halve citroen met daarin een paar druppels stevia
* kaneel

Voor het deeg:

150 gram room boter of plantaardige margarine of olie. Ik gebruik zelf boter
*
150 gram speltmeel
* 150 gram boekweitmeel
* S
nuf zout
* eventueel enkele dadels van tevoren in wat water geweekt als je houdt van zoet
* 50 tot 100 ml water

* voor het bestrijken een half geklutst ei met enkele druppels stevia (of een scheutje agavesiroop)

Maak eerst de vulling, mijn appels zijn biologisch en ik schil ze niet.

Verwarm de oven op 180 graden

Pureer eerst de dadels en meng daar de rest van de ingrediënten door in de keukenmachine.

Rol het deeg op een groot stuk bakpapier uit tot een grote rechthoekige lap.Leg het appel mengsel in het midden:

appeltaart 1

 

Snijd de zijkanten in stroken. Vouw de stroken om en om naar binnen als een vlecht:

appeltaart 2

Bestrijk de bovenkant met het eiermengsel (facultatief) en plaats de strudel op een bakplaat in de oven voor ongeveer een uur.

appeltaart 4

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Geschaafde amandelen eroverheen strooien voor je hem in de over zet maakt hem nog aantrekkelijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En je zei dat we met margarine werden gepiepeld; dat er plastic in zit?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is plastic! Er zijn mensen die het gebruiken omdat ze strikt veganistisch eten. We worden op alle fronten gepiepeld want nu blijkt ook de olijfolie van de meeste (bekende) merken nauwelijks olijfolie te bevatten.... Heel teleurstellend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lees hier het bericht over de fraude met olijfolie : http://dailyhealthpost.com/is-your-olive-oil-lying-about-its-virginity/#axzz2kA55oevO

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Het Franse schoolsysteem versus thuisonderwijs

Россия

Zelf Miso maken